Vartiopäiväkirja

Sähköinen Vartiopäiväkirja

Sähköinen Vartiopäiväkirja on koekäytössä kaudella 2023.  Tätä käytetään ensisijaisesti, jotta saadaan kokemusta sen kehittämiseen.  Mikäli käyttö tuottaa ongelmia, voit käyttää perinteistä Vartiopäiväkirjaa.

Vartiopäiväkirjaan pääsee lukemalla älypuhelimella QR-koodit alla olevan ohjeen mukaisesti vartiokopin seinältä tai tältä sivulta. Voit myös täyttää Vartiopäiväkirjaa web-selaimella allaolevien linkkien kautta. Sinulla täytyy olla KoPun etu.suku@kopu.fi -tunnus(tili).

1) Vartioinnin aloittaminen

Lue QR-koodi “Aloita Vartiointi”. Täytä avautuva “Vartiopäiväkirja (aloitus)”-lomake ja LÄHETÄ. Vartiointisi kirjautuu sillä hetkellä alkaneeksi.

2) Vartioinnin aikana

Seuraavaksi lue alta QR-koodi “Vartiomerkinnät”, pääset seuraavalle “Vartiopäiväkirja (merkinnät)” -lomakkeelle. Merkaa vartiovuorosi aikaiset huomiot ja tehtävät kyseiseen lomakkeeseen. Toimi lomakkeelta löytyvien ohjeiden mukaan.

Ylläolevat QR-ruutukoodit ovat älypuhelimen kameralla luettavia linkkejä sähköiseen Vartiopäiväkirjaan.

Jos törmäät ‘Ei käyttöoikeuksia’ tai Google-tilisi valinnan kanssa on ongelmia, etkä pääse lomakkeelle, avaa lomake yksityisessä selainikkunassa. Mobiiliselaimessa uusi yksityinen (incognito) välilehti tai -ikkuna avataan yleensä oikean yläkulman valikosta.

Avaa yksityinen selainikkuna ja kirjoita osoitekenttään tarvittavan QR-koodikuvan alla oleva alturl.link -osoite. Tämän jälkeen pääset kirjautumaan etu.suku@kopu.fi -tunnuksellasi ja salasanallasi.