Seuran esittely

Koivusaaren Pursiseura ry, KoPu, on perustettu 1972.  KoPu toimii Helsingin Koivusaaressa, Lauttasaaren länsipuolella. Seuraan kuuluu 400 jäsentä ja satamassa on laituripaikkoja 130 purjeveneelle. Veneet talvitelakoidaan Koivusaaressa.

KoPun strategian mukaisesti yhdessä tekeminen on seuramme keskeinen periaate. Kutsumme sitä seuratyövelvoitteeksi eli se ei ole vapaaehtoistoimintaa. Tavoitteena on pitää jäsenten kustannukset kohtuullisina ja luoda yhteishenkeä seuraan.

KoPun kilpailutoiminta on vireää. Helsinki-Tallinna Race on vakiintunut noin 180 veneen mittelöksi ja se on osanottajamäärältään Suomen suurin avomeripurjehduskisa. KoPun viikoittaiset Tiistaikisat ovat vuosia olleet osallistujamäärältään suurimmat köliveneiden harjoituskilpailut pääkaupunkiseudulla.  Muita KoPun järjestämiä kisoja köliveneille ovat yksinpurjehdus-, kaksinpurjehdus- ja Karvalakkikisa.

Seuralla on Optimisti- ja Zoom-jollia,jotka on jäsenistön käytössä.

Inkoon saaristossa seuralla on erittäin suojainen ja hyvin varustettu retkisatama Roslagen, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet aurinkoisen kesäpäivien vietolle, saunomiselle ja erilaisille tapahtumille.

Johtokunta kutsuu uudet jäsenet keväisin kahvipöydän ympärille tutustumis- ja esittäytymistilaisuuteen majalle. Tutustuminen, esittäytyminen ja neuvojen pyytäminen ja antaminen laitureilla ja satamassa ovat muulloinkin ehdottomasti sallittuja. Tarkempia tietoja näiltä sivulta ja johtokunnan jäseniltä.

KoPu on sekä Suomen Työväen Urheiluliiton että Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseura.  Kuulumme yhteisöjäsenenä Pidä Saaristo Siistinä ry:hyn ja Suomen Meripelastusseuraan.

Lippukuvio

KoPun lippukuvion heraldinen kuvaus: ”Mustan ympyrän keskellä kolme punaista aaltokoroista halkaisijapurjetta”.

Lippukuvio on taiteilija Minna Karttusen suunnittelema. Vuonna 1976 kauppa- ja teollisuusministeri Eero Rantala vahvisti seuran lipun. Se nostettiin ensimmäisen kerran 2.7.1976 klo 15:53 Lars Söderlundin Sabrina veneeseen, tyypiltään Louhi.