Toimitusehdot (28/12/2023)

Huom! Maksaessasi tililtäsi verkkopankkissa,


painettuasi ’Jatka’ selain avaa uuden (pop-up) ikkunan pankkitapahtumaa varten. Mikäli näin ei tapahdu, muuta selaimesi asetuksia salliaksesi ikkunan avaamisen ’kopu.fi’ .

Toimitusehdot

Lakisääteisen peruuttamisoikeuden käyttäminen

Peruuttamisoikeuden käyttämisestä on aina ilmoitettava myyjälle 14 päivän sisällä tuotteen vastaaottamisesta. Kuluttaja voi ilmoittaa peruutuksesta joko sähköpostitse tai jolloin muulla yksiselitteisellä tavalla (yhteystiedot ks. https://kopu.fi/yhteystiedot/ ). Tavaroiden noutamatta jättämistä ei enää pidetä peruuttamisena.

Kuluttajan on palautettava tavarat viimeistään 14 päivän kuluttua kaupan peruuttamisesta. Kuluttaja on vastuussa peruuttamiskuluista, myyjä ei ole sitoutunut vastaamaan niistä. 

Kuluttajan maksamat maksut palautetaan pääsääntöisesti viimeistään 14 päivässä siitä, kun on saanut peruuttamisilmoituksen. Myyjällä on kuitenkin oikeus pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes hän on saanut tavaran takaisin tai kunnes kuluttaja on osoittanut lähettäneensä tavaran takaisin.

Jos kuluttaja on käyttänyt tavaraa, hän ei menetä oikeuttaa peruuttaa kauppa, mutta hän on vastuussa käytön aiheuttamasta arvonalenemisesta. Kuluttajalla on kuitenkin oikeus tutkia ja kokeilla tavaraa ja avata tavaran pakkaus tätä varten ilman että hän joutuu vastuuseen tavaran arvonalennuksesta. Kuluttajariitalautakunnan mukaan esimerkiksi alkuperäispakkauksen katoaminen ei estä tavaran peruuttamista, mutta otetaan huomioon arvonalentumisena.

Lain mukaan peruuttamisoikeutta ei ole muun muassa silloin, jos

  1. palvelu on kokonaan suoritettu ja, jos sopimuksessa asetetaan maksuvelvollisuus kuluttajalle, kuluttajan on täytynyt tehdä nimenomainen pyyntö palvelun aloittamisesta peruuttamisaikana ja antaa hyväksyntänsä sille, että hän menettää peruuttamisoikeutensa, kun elinkeinonharjoittaja on täyttänyt sopimuksen kokonaisuudessaan
  2. tavara on valmistettu kuluttajan tilauksesta (esim. maatilan ilmakuva) tai sitä on muunneltu kuluttajan toiveiden mukaisesti (esim. korut, joihin on tehty kaiverruksia)
    • Tässä poikkeuksena on sellainen kotimyynti, jossa myyjä tulee kuluttajan kotiin ilman kuluttajan nimenomaista pyyntöä. Tällöin myös mittatilaustavaralla on peruuttamisoikeus.
  3. kyseessä on sinetöitynä toimitetusta tavarasta, jota ei voi terveys- tai hygieniasyistä tarjota uudelleen myytäväksi pakkauksen avaamisen jälkeen (esim. kosmetiikka tai piilolinssit)
  4. ostaja on avannut sinetöidyn CD- tai DVD-levyn tai tietokoneohjelman pakkauksen.

Peruuttamisoikeutta ei ole myöskään sellaisissa autonvuokraus-, matkailu-, ravintola- tai vapaa-ajan palveluissa, jotka sovittu suoritettavaksi tiettynä aikana tai tiettyyn aikaan mennessä (esim. lomamökin vuokraus, hotellimajoitus tai matka-, konsertti- tai teatteriliput).

Kilpailuilmoittautumisten peruutusohjeet löytyvät kunkin kilpalun kutsumateriaalista.