Retkipurjehdus

Perinteet

Kopulaisen retkipurjehduksen pääkohde on retkisatamamme Roslagen.  Olemme myös tehneet aiempina vuosina eskaaderipurjehdusyhteistyötä EM:n kanssa ja perinteinen.  Perinne on hiipunut.  Aiempina vuosina kopulaisilla oli saaristotapaaminen heinäkuussa Högsårassa.  Tämäkin perinne on hiipunut, mutta usein siellä tapaa toisen kopulaisen veneen.

KoPun satamakirja ja muita satamia

Saimaan retkisatamat www.veneilysaimaa.com

Retkisatamien yhteiskäyttö

KoPu kuuluu järjestönä sekä SPV:hen että TUL:iin. TUL on saanut aikaan järjestelyn jossa halukkaat kerhot voivat jakaa keskenään retkisatamiaan tietyin ehdoin. Tämä järjestely on sovittu jo kauan sitten jolloin KoPulla ei ollut retkisatamaa. Vastavuoroinen vierailu on toiminnassa lähinnä Saaristomerellä.  Tästä näet satamat GoogleMaps
Hyvä tapa edellyttää että näissä satamissa vieraillaan kohteliaasti. Isäntien toiveita ja sääntöjä löytyy kaikilta mukana olevien kerhojen nettisivuilta. Hyvä linkkilista näihin löytyy esim Merikotkien sivulta.

Naispurjehtijat (Naps) kylässä

Perinteeksi on jo muodostunut napsilaisten vierailu kesäkuun alussa  Roslagenissa.  Ajankohta on toimintakalenterissa.  Sinne toivotaan myös paljon kopulaisia venekuntia mukaan.

Muita satamia

Saimaan reitkisatamat löytyvät www.veneilysaimaa.com tai GoogleMaps

Marisolin matka

Tästä voit seurata kartalta Hilkka ja Esa Kalervon purjehdusta maailman merillä ja heidän blogiaan.