Nostot ja laskut

Kaikki ajankohtaiset tiedot löydät artikkeleista tai tiedostohakemistosta.

Yhteislaskut

 1. Merkkaa ennen veneen laskua pukkisi säädöt ja mahdollisten tukikapuloiden paikat. Ota vaikka valokuva muistin tueksi. Merkkaa myös nostoliinojen paikat.
 2. Ilmoita satamakapteenille vähintään viikkoa etukäteen, mikäli et osallistu ilmoittamaasi veneen laskupäivään.
 3. Tule ajoissa paikalle, laskut ja nostot alkavat yleensä klo 8:00. Nosturi tulee rantaan n. ½ tuntia aikaisemmin, joten ensimmäinen vene nousee jo n. klo 8:00.
 4. Ilmoittaudu ajoissa nostovastaavalle. Seuraa aktiivisesti nostojen edistymistä, sillä
  nostojärjestys saattaa jostain syystä muuttua paljonkin.
 5. Kiinnitä keulaan ja perään n. 15m pitkät köydet, joilla venettä ohjaillaan laskun/noston aikana.
 6. Veneen ollessa vedessä tarkasta pikaisesti pohjaläpivientien tiiviys, jonka jälkeen nostoliinat voi poistaa ja nosturi pääsee hakemaan uutta venettä. Kun vene on omalla paikallaan,voit mennä auttamaan seuraavien veneiden laskussa.
 7. Pura pukkisi ja siivoa telakointipaikkasi! Jos siirrät pukkisi omatoimisesti pukeille osoitettuun säilytyspaikkaan, sinun ei ole välttämätöntä osallistua kevään pukkitalkoisiin. Jos et osallistu pukkitalkoisiin ko syystä, ilmoita siitä Vartiopäällikölle.

Yhteisnostot

 1. Ilmoita ajoissa, mielellään ennen syyskuuta, mikäli haluat siirtää ilmoittamaasi nostopäivää.
 2. Syksyn Pukkitalkoissa näet tulevan telakkapaikkasi. Kaikkien telakoivien veneilijöiden tulee osallistua syksyn pukkitalkoisiin! HUOM! Pukkitalkoissa ei kasata/pureta omaa pukkia!
 3. Veneen masto pitää ottaa pois ennen nostoa. Keväisin ja syksyisin järjestetään mastojen yhteisnosto / -kaato nosturiautolla. Osallistuminen /vuoron varaaminen tapahtuu varauskalenterissa KoPun sivuilla. Lue tämä ohje: ” Ohjeita maston kaatoon”
 4. Kasaa pukkisi hyvissä ajoin, viimeistään edellisenä päivänä ennen nostoa. Tarkasta pulttien yms. kunto ja käsittele ne ruosteenirroitusöljyllä!
 5. Varmista, että kaikki pukin säädöt ovat oikein ja tukipalikat yms. ovat käden ulottuvilla. (Vaikkapa siitä keväällä ottamastasi valokuvasta)
 6. Varaa valmiiksi tarvittavat työkalut, mikäli pukin asetuksia tarvitsee hienosäätää.
 7. Huolehdi, että vene on nostokunnossa. Kiinnitä keulaan ja perään n. 15m pitkät köydet, joilla venettä ohjaillaan noston aikana. Seuraa aktiivisesti nostojen edistymistä, sillä nostojärjestys saattaa muuttua.
 8. Aja vene valmiiksi nostolaiturin lähelle kun oma vuorosi lähestyy, jotta voit ajaa laituriin heti kun edellinen vene nousee.

Parillisina vuosina laskut ja nostot aloitetaan telakka-alueen eteläreunasta! Parittomina vuosina aloitetaan pohjoisreunasta!

Mastojen yhteisnosto /- kaato

Keväisin ja syksyisin järjestetään mastojen yhteisnosto / -kaato nosturiautolla. Osallistuminen /vuoron varaaminen tapahtuu varauskalenterissa KoPun sivuilla. Voit maksaa maston noston/kaadon ja veneen laskun/noston samalla kertaa KoPun ”Kaupassa”.

Omatoimiset laskut / nostot

Veneen lasku tai maston nosto/kaato omatoimisesti: Jäsenet tilaavat nosturiauton itse. Facebook-ryhmässä voi huhuilla muita halukkaita mukaan.

Alueella toimivia nostajia

 • Kuljetus Ekblad  0400 210 514
 • Kuljetus Karttunen Oy 040-507 7044
 • Bertil ”Bebbe” Lindholm 0400-308 777
 • Rainer Löfström 0400-444 464
 • Pekka Parppei 0400-501 327
 • Lindholm Artturi puh 040-5536476
 • Reffe 0400-451662
 • Kuljetus Jokinen 040-7302273