Tiistaikisat 2014

Tiistaikisojen 2014 tulokset ranking_2014

Perinteikkäät tiistaikilpailut jatkavat jälleen kaudella 2014. Tiististen tavoitteena on tarjota ammattitaitoisesti järjestetty, ilmainen ja helposti lähestyttävä viikkokilpailu, jossa ekspertit, kokeneet ja vähemmän kisanneet muodostavat värikkään, mielenkiintoisen mutta kuitenkin turvallisen fleetin.

Rata-alueen sijainti lauttasaaren välittömässä läheisyydessä, starttiajankohta (18 ja 18.10) ja ratavalinnat (tavoiteaika 1,5-2h) takaavat että kisaan ehtii tulla työpäivän jälkeen, ja että illaksi pääsee ajoissa kotiin
Luokkajako pidetään ennallaan, eli lähtöryhmä I: alle LYS1.24 ja II: 1.24 ja yli. Ks kuitenkin alta lisätietoa IRC dual scoring -tuloslaskennasta
Vastatuulilähtö pyritään edelleen järjestämään jokaiseen kisaan
Lähtöjärjestelyissä ja ratatyypeissä on huomioitu turvallisuustekijät ja ennen kaikkea veneiden poikkeavat vauhdit. Kaudelle 2014 pyritään lisäämään ratavalikoimaa jotta vaihtelua tulisi enemmän
Yksi ilmainen ilmoittautuminen riittää koko kaudeksi

Tälle kaudelle teemme mahdollisten kilpailuratalisäysten lisäksi kaksi muutosta purjehdusohjeisiin. Muutosten tarkoituksena on ylläpitää ja mahdollisesti myös suurentaa tiistaikilpailuihin osallistuvien veneiden lukumäärää.

Autopilotin käyttö sallitaan kahden hengen miehistölle

Purjehdusohje sallii kaudella 2014 autopilotin käytön kahden hengen miehistöille. Kaksinpurjehtijat eivät saa muuta hyvitystä.
Purjehdusohjetta päivitetty: ”Autopilotin käyttö on sallittu kilpailun aikana. Autopilottia ei saa käyttää lähdössä ja sitä edeltävän 5 min aikana, eikä 5 min lähdön jälkeen, eikä kääntömerkeillä ja niiden välittömässä läheisyydessä (5 veneenmittaa)”
Tuloksissa mainitaan, mikäli vene purjehtii kahden hengen miehistöllä (DH). Erillistä kaksinpurjehdustuloslistaa ei tehdä.
Saadakseen oikeuden autopilotin käyttöön ja merkinnän tuloslistaan, veneen tulee ilmoittautua kaksinpurjehtivaksi kilpailupäivään klo 12 mennessä. Vene voi tehdä myös tällaisen ilmoittautumisen koko kauden ajaksi
Toivomme tämän houkuttelevan kisoihin tulemiseen myös pienemällä miehistöllä

IRC Dual Scoring tuloslaskenta

Haluttaessa veneet saavat tuloksen myös IRC-lukunsa mukaan
Tämä ei vaikuta LYS-tuloksiin tai lähtöjärjestykseen
Kaikki ovat aina mukana LYS-tuloksissa ja lähtevät LYS-lukunsa määräämässä lähtöryhmässä

Tervetuloa kisoihin! Ensimmäinen tiistis on 6.5.2014 Jatkamme siitä eteenpäin joka tiistai 10.6. asti. Syksyllä aloitamme 5.8. ja kisoja riittää 9.9. saakka. Pidempään emme oikein pysty jatkamaan pimeän vuoksi.