Jäsenedut ja -oikeudet

KoPun veneilijäjäsen voi hakea yhtä laituri- ja yhtä telakkapaikkaa seuran satamasta. Kaikki jäsenet voivat hakea oikeutta pitää kevytvenettä seuran alueella.

Jäsen voi lunastaa yhden seuran avaimen panttimaksua vastaan. Avaimen voi luovuttaa seuran ulkopuoliselle vain johtokunnan päätöksellä. Panttimaksu palautetaan, kun avain palautetaan seuralle.

Seuran venerekisteriin kuuluvissa veneissä voidaan käyttää seuran lippua. Jäsen saa ensimmäisen perälipun veloituksetta, kun vene on katsastettu.

Katsastajilta saa neuvoja veneen turvalisuuteen liittyvissä asioissa.

Jäsenten käytössä on Roslagenin retkisatama Inkoon saaristossa.

Jäsenet saavat käyttää seuran kevytveneitä ja rib-kumivenettä.

Seuran pääasiallinen viestikanava on verkkosivusto www.kopu.fi.Tiedotusta täydennetään myös facebook -ryhmässä Koivusaaren Pursiseura -KoPu.Seuran KoPuttaja-lehti julkaistaan vain PDF-muodossa. Veneilijän Muistio VeMu toimitetaan yksi kappale jäsentalouteen ja julkaistaan myös PDF-muodossa. Lisäksi jokaiseen jäsentalouteen postitetaan SPV:n julkaisema lehti.

Jäsenet on vakuutettu tapaturman varalta Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) ryhmätapaturmavakuutuksen kautta. Lisäksi seuralla on SLU:n kautta toiminnan vastuuvakuutus (ml. leirit ja kilpailut) ja vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus (ml. talkoot). Tarkemmat vakuutusehdot löytyvät SPV:n verkkosivujen kautta.

SPV:n jäsenseurana KoPun jäsenet saavat Suomen Meripelastusseuran Trossi-palavelun vuosimaksusta 10 euron alennuksen. Lisätietoa SPV:n eduista saat heidän verkkosivuiltaan.

Jokaisella seuran jäsenellä, joka on maksanut erääntyneen jäsenmaksunsa, on seuran kokouksessa äänioikeus ja yksi ääni. Valtakirjalla ei voi äänestää. Lisäksi seuran nuoriso- ja kannatusjäsenillä on seuran kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.