Aihearkisto: satama

Vaskilahden sataman ruoppaus

Vaskilahden venekerhon satama ruopataan tulevan syksyn aikana. Ruoppaus alkaa ensi maanataina ja tämän hetken tiedon mukaan sillä ei ole vaikutusta veneilyyn Kopun satamassa.

Laitureidemme ja Kopun puoleisen telakan vesijohto poistetaan lahdelta ja otamme veden loppusyksyn ajan Flippermarketin laitureilta. Vesi on poikki Kopun alueelta ensiviikolla vain uuden vesiputken kytkentöjen ajan.

Lisäksi tiedoksi vartijoille ja veneilijöille, Kopun laitureille tulee evakkoon 8 kpl Vaskilahden venekerhon venettä, jotka eivät ole vielä nousseet telakalle. Veneet sijoittuvat pääsääntöisesti pohjoislaituriin jo nousseiden Kopun veneiden paikalle, joten nämä vieraat veneet ja veneilijät ovat sovitustija luvalle meidän laitureissa.

Satama

Telakointilasku lähtenyt useampaa kertaan

Koivusaaressa telakoivien laskut lähtivät asianosaisten sähköposteihin muutama päivä sitten. Jostain syystä järjestelmä on lähettänyt laskua useaan kertaan. Kaikki laskut ovat siis saman laskun kopioita samalla viitteellä. Riittää kun maksat yhden laskun, ja käytät viitettä. Eräpäivä on 13.11. Pahoittelut aiheutuneesta hämmennyksestä. 

Saaripaikka ehdokas?

Aivan Sipoon sisäsaaristosta ei ole tullut tarjolle paikkoja, joissa hinta ja pursisataman vaatimuksen täysin kohtaisivat.

Saaritoimikunnan on tarkoitus tehdä ennen Juhannusta kierros ja tutustua tarjontaan paikanpäällä. Sipoon rannikon läheisyydessä hintataso on lähes tuplaten verrattuna Pirttisaari/Onas alueella.

Pirttisaaren pohjoispuolella (60N11.18, 25E27.47) on tarjolla käyttöömme hetivalmis paikka. Suht’ syvä ranta, sähkö ja kaivovesi, sekä tukevahkon näköinen laituri. Laituria pitäisi ehkä hieman jatkaa ja laittaa poijut. Koillistuulella paikka ei kylläkään ole aivan suojainen.

Santahaminan eteläpuolitse purjehdusmatkaa tulee n. 21.5 nm

Suorinta mahdollista reittiä (Hevossalmen kautta) KoPusta matkaa on 20.6nm (Roslagen 28nm). Mahdollisimman suojasta reittia Sipoon saariston kautta  kertyy 25.4nm, jossa hieman avoimempaa sivutuuli osuutta jää nelisen mailia.

Saari on Sipoon yhteysalusliikenteen (Portöline) piirissä

Olisiko Tredjeholmen meille sopivan oloinen saaripaikka idässä?

  • Sijainti on sopiva, harkinnan arvoinen paikka (76%, 25 Votes)
  • Pitäisi olla lähempänä, jatketaan etsintää (24%, 8 Votes)

Total Voters: 34

Loading ... Loading ...