Saimaan Eskaaderi

Tilannetiedote

Puolisen tusinaa venekuntaa on ilmoittanut alustavan kiinnostuksensa jo talvella. Koronan vuoksi tilanne on vielä avoin.

Tällä hetkellä voimassa olevan päätöksen mukaan toukokuun loppuun saakka on mahdollista mennä kanavan läpi, mutta vain veneen siirtoa varten telakalle tai telakalta. Hallitus on tekemässä toukokuun loppupuolella uusia rajoituspäätöksiä (toivottavasti helpotuspäätöksiä), joten toivottavasti toukokuun viimeisellä viikolla jatko on tiedossa.

Voit tutustua Rajavartiolaitoksen päätökseen koskien toukokuuta tästä.

Jos olet kiinnostunut lähtemään Saimaalle, niin ilmoita Esa Kalervolle (040 545 1568, esa@balticcruising.fi)

Lopullinen päätös eskaaderin toteutuksesta tehdään toukokuun viimeisellä viikolla.

Uusi sivusto julkaistu

Seuran sivusto on viimein uudistettu. Vanha sisältö on pyritty järjestelemään selkeämmin ja kokoamaan hajautuneet tiedot yksikäsitteisten otsikoiden alle. Sisältöä on myös siivottu ronskein ottein pyrkien nopempaan ja mahdollisimman kevyeen sivustoon.

Tapahtumat löytyvät seuran Google-kalenterista, jonka voi halutessaan tilata itselleen muistutuksineen. Kalenteri on näkyvissä etusivun oikeassa laidassa sekä sivulla Kalenteri.

Kaikki sivustolla oleva sisältö on julkista, eikä jäsenen tarvitse enää kirjautua sisään sivustolle sisältöä nähdäkseen. Sen sijaan vain jäsenille tarkoitetut tiedot ja tiedostot löytyvät Drivesta kirjautumisen takaa. Linkkejä keskeisimpiin tiedostoihin löytyy sivulta Tiedostot ja lomakkeet.

Jos tarvitse apua Driveen kirjautumisen kanssa tai huomaat sivustolla jotain, mihin kaipaat muutosta, ota yhteyttä webmaster (at) kopu fi.

Ajankohtaisia tiedostoja

Alta löydät laituripaikat, vartiovuorot ja runkokatsastusajat. Pääset tiedostoihin käsiksi käyttämällä kopu.fi-päätteistä tunnustasi. Seuran kotisivuille sinun ei tarvitse kirjautua ollenkaan.

Tiedostot löytyvät myös jäsenille tarkoitetusta Google Drivesta.

Jos kohtaat alla olevan näkymän, et ole kirjautuneena kopu-tilillesi. Voit vaihtaa kirjautumistilin näkymän alareunasta löytyvällä painikkeella.

Älä turhaan pyydä pääsyoikeutta millään toisella Google-tililläsi.

ti 20.4.2021 Veneilijän sää osa 10: Merituulet

Suomen Purjehdus ja Veneily
Veneilijän sää -webinaarisarja jatkuu merituulen merkeissä.

ti 20.4. 2021  klo 20.00-2100

https://suomenpurjehdusjaveneily.clickmeeting.com/veneilijan-saa-osa-10-merituulet

Seuraavat jaksot:
Tiistaina 20.4. kello 20-21: Merituulet
Tiistaina 18.5. kello 20-21: Matkaveneilijän sää

Tilaisuuksiin voi osallistua hyvin, vaikka ei olisi ollut mukana aiemmissa osissa. Asiantuntijana meteorologi Martin Gahmberg.

Roslagenin kevättalkoot jo 22.5. lauantaina

Roslagenin kevättalkoot pidetään normaalia aikaa aiemmin – jo lauantaina 22.5. Luvassa kevyttä puuhastelua tontilla ja mm maalaustöitä. Koronarajoitukset ovat samat kuin viimevuonna syksyllä. Ei liian liki, mutta hommat hoidetaan! Infoan lisää tuonnempana. yt Isäntä / Lauri I.

Mastojen nostoa ti 27.4. klo 15

Ekblad tulee nostamaan mastoja pystyyn tiistaina 27.4. alk. klo 15 Ilmoita osallistuminen maston nostoon sähköpostilla satama@kopu.fi

Veneen laskun hinta on 82€ ja maston nostaminen 37,50€. Molemmat maksetaan seuraavan linkin kautta Kopun tilille https://payment.kopu.fi , valitse palveluvalikosta veneen lasku, maston nosto, tai molemmat yhteensä 119,50€.

Hessu Kervinen
Satamakapteeni

Haminasta Hankoniemelle – 100 satamaa 28.4.2021 (webinaari)

Haminasta Hankoniemelle – 100 satamaa (webinaari)

Päiväys ja aika
ke 28.04.2021
18:00 – 20:30

Tapahtumapaikka
Etäkoulutus

Tarjolla olisi nyt paljon tietoa retki- ja luonnonsatamista Suomenlahdella, sopivasti vielä ennen kuin kausi ehtii täyteen vauhtiin!

Todennäköisesti olet käyttänyt ”sinistä satamakirjaa” (Suuret Satamakirjat) tai Suurta Reittikirjaa muodossa tai toisessa. Niitä julkaisevat Turun Partio-Sissit tunnetaankin parhaiten juuri näistä teoksista, mutta he ovat myös monen muun lähestymiskartan takana. Esimerkkinä vaikka Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen retkikohteiden lähestymiskartat (ks. esim.  Norra Sandön lähestymiskartta Uuvin sivuilla).

HSK/PaVe ja kumppanit järjestävät teemaillan Suomenlahden retki- ja luonnonsatamista, teemana ”Haminasta Hankoniemelle – 100 satamaa”. Varsinaisena asiantuntijana on Matti ”Masa” Törmä, joka on ollut mukana satamakirjahankkeissa jo 50 vuoden ajan. Illan aikana tutustumme omien erikoiskarttojen laatimiseen ja tekeillä olevaan matkaveneilijöiden tietopakettiin. Sen jälkeen on laaja esitys reilusta sadasta retki- ja luonnonsatamasta Haminasta Hankoniemelle. Lopuksi saamme tuoreita kuulumisia satamakirjoista!

Luvassa on paljon uutta tietoa myös kokeneille matkapurjehtijoille, joten kannattaa ottaa saataville A- ja B- karttasarjat tai vähintäänkin muistiinpanovälineet.

Tapahtuma järjestetään webinaarina.

PaVen yhteyshenkilö:  Ville Salminen (hoski fi)

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittaudu tapahtumaan tästä http:/www.pave.fi
  • Pyydämme olemaan huolellisia sähköpostiosoitteen kanssa.
  • Osallistumislinkki ja ohjeet viestitään ilmoittautuneille sähköpostitse lähempänä tapahtumaa.
  • Mikäli olet ilmoittautunut, mutta tapahtumaan mennessä ei kuulu ohjeistusta, tarkista ensin roskapostikansiosi. Tarvittaessa ole yhteydessä PaVen yhteyshenkilöön.

 

Kaasulaitteiden tarkastus KoPussa ma. 7.6.2021 klo 16:30->

Olen sopinut Wilhtom Oy:n kanssa kaasulaitteuden tarkastuksesta satamassamme maanantai-iltana 7.6 klo 16:30 alkaen. Tarkastukseen on osoittanut vahvaa mielenkiintoa jo 9 venettä, ja lisää sopii.

Kaasulaitteethan pitäisi tarkastuttaa virallisesti aina veneen tullessa KoPuun, ja sitten 5-10 vuoden välein. Letkut saa/pitää vaihtaa omatoimisesti silloin kun letkuun valmistajan toimesta merkatusta päivämäärästä on viisi vuotta. Jos järjestelmään vaihtaa laitteita, esim. lieden, tarkastus on syytä suorituttaa silloinkin

Tarkastuksen hinnaksi on sovittu 70€/vene jos veneitä on vähemmän kuin 10, ja jos ao. määrä ”ylittyy”, se on 60€/vene.

Maksun voi suorittaa tarkastuksen yhteydessä kortilla, ja ao. yritys tutkii juuri myös MobilePay’n mahdollisuutta (vielä ”tänään” se ei ollut mahdollista).

Olen luvannut laittaa veneiden nimet ja omistajien yhteystiedot tarkastajille viikkoa ennen tapahtumaa, eli laittakaa jotakuinkin sitovat ilmoittautumiset minulle sähköpostiin katsastus(at)kopu.fi

Toivon mahdollisimman laajaa osanottoa ihan jo veneilijän oman veneen, ja naapuriveneiden turvallisuuden vuoksi 🙂

Katsastusterveisin

-eero r- KoPun katsastuspäällikkö

 

 

 

Nyt kaikilla on @kopu.fi -tunnukset

Kaikilla KoPun aikuisjäsenillä on nyt ’etu.suku@kopu.fi’ -tunnukset. Tunnus toimii avaimena seuran palveluihin. Käytä tätä tunnnusta, kun osallistut jäsenkokouksiin, luet jäsenistön sisäiseen käyttöön tarkoitettua materiaalia (esim. Koputtaja, VeMu, …), tai varaat mm.  Katsastus-, ja Vartiovuoroja.

Mikäli olet unohtanut salasanasi saat uuden Googlen ’Kirjaudu sisään’ -sivulta kirjautumislaatikkon alta. Klikkaa ’Unohditko sähköpostiosoitteesi?’ ja anna ’Etsi sähköpostiosoite’ -laatikkoon ’etu.suku@kopu.fi’ -KoPu-tunnuksesi.

Mikäli sinulla on ennestään joku Google-tili (jollainen myös @kopu.fi on), löydät tästä ohjeita useamman tilisi hallinnointiin.

Ellet ole saanut tunnusta, katso josko se olisi seuralle ilmoittamasi sähköpostiosoitteen Roskapostilaatikkossa. Voi myös olla, ettei käyttämäsi s-postiosoite ole SPV:n rekisterissä, toimita se ’sihteeri@kopu.fi’.

 

Katsastuksien varaustaulukot avattu

Tervehdys kaikille veneilijöille myös katsastuksesta!

Katsastusten varaustaulukot on nyt avattu, ja linkit löytyvät mm. tästä: HUOM! vaatii kirjautumisen ’etu.suku@kopu.fi’ -tunnuksella.

Runkokatsastukset: Paina tästä

Varustekatsastukset: Paina tästä

Eli katsastusten varaus ja niistä muutenkin huolehtiminen on veneilijän omilla hartioilla, vaikka pyrimmekin muistuttamaan asiasta eri viestijärjestelmillä

Katsotaan miten saamme katsastukset hoidettua korona-turvallisesti, joka tapauksessa kaikkien on noudatettava viranomaisten antamia korona ohjeita, mutta ulkona tapahtuvilla katsastuksilla keskinäisistä etäisyyksistä huolehtien riski lienee pieni. Veikkaukseni on, että katsastukset hoituu viime kauden tyyliin ”laiturikatsastuksina”, ja toivotaan, että niin tiukkoja liikkumisrtajoituksia ei tule, ettei homma hoituisi

Muistutuksena, että kaasulaitteet olisi syytä tarkastuttaa asiallisesti veneen tullessa seuraan, ja sitten noin viiden vuoden välein. Laittaakaa minulle sähköpostia (katsastus(at)kopu.fi) jos koette, että kaasulaitteiden tarkastukselle olisi keskitettynä yhdelle illalle tarvetta, voi varata sellaisen tapahtuman. Toki tarkastuksen saa tilata omatoimisestikin, pääasia, että se on hoidossa.

Sammutintarkastuksille on kalenteriin laitettu päivämäärät, löytyy sieltä

Olettehan tehneet/tekemässä omatoimista kuntotarkastusta paukkuliiveille, nyt siihen olisi sopiva hetki. Kun teette tarkastuksen, merkatkaa se esim. useimmissa liiveissä sisällä olevaan huoltolipakkeeseen, ellei sellaista ole, laittakaa vaikka pieni pahvilappu liivin sisään päivämäärineen.

SPV:n katsastusteemana tänä vuonna on veneen sähkölaitteet, eli kiinnittäkää huomiota itsekin niiden kuntoon. Hyvä opas asian tiimoilta löytyy maksuttomana mm. seuraavan linkin takaa: Sähkö ja vene -opas. Katsastajat tulevat lähestymään asiaa mm. maavirran osalta vikavirtasuojan olemassa olosta ja toimintakunnosta, sulakkeista, sekä veneen sähkölaitekaavion tilanteesta (harvalla sellainen on ajan tasalla, mutta kannattaisi varmaan laatia kun veneen sähköihin tekee täydennyksiä/muutoksia)

Jos kysyttävää, olkaa yhteydessä vaikka sähköpostitse

Annamme varmaan lisäohjeita mm. katsastusten suoritusmenetelmästä, kun mm. SPV:ltä niitä saamme

Katsastusterveisin eero r, KoPun katsastuspäällikkö

 

 

VUOSIKOKOUS ke 24.3.2021 klo 18.00

KOKOUSKUTSU
Koivusaaren Pursiseura ry:n sääntömääräinen
vuosikokous pidetään ke 24.3.2021 klo 18.00

Kokoukseen osallistutaan ETÄYHTEYDELLÄ
vallitsevan Korona-tilanteen vuoksi !

Kokouksessa käsitellään v.2020 sääntömääräiset asiat
– vuoden 2020 toimintakertomus.
– vuoden 2020 tuloslaskelma, tase ja kuullaan tilintarkastuskertomus.
– Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta, vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja tilikauden ylijäämän käytöstä.
– Päätetään seuran yleiskokouksen koollekutsumistapa
– Sääntömuutos-esitys: Johtokunta esittää seuran sääntöjen muuttamista siten, että sääntömääräisiin kokouksiin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

*************************************************************************
Kokousaineisto löytyy KoPuttajasta 1/2021, joka julkaistaan viikolla10
**************************************************************************
Vuosikokoukseen liittyminen: Käytämme Google Hangouts Meet -videoyhteyttä
Yhteys avataan liittymistä varten klo 17.45

Ennen kokousta klo 17:50 esitellään KoPun uusia web-sivuja.

Voit liittyä PC:llä tai älypuhelimen / tabletin internet yhteydellä klikkaamalla sähköpostilla saamaasi
linkkiä.(Ääni ja videoyhteys.)
Sihteeri on lähettänyt 9.3. sähköpostilla Kokouskutsun mukana linkin , jolla liitytään kokoukseen!

Käytä ensisijaisesti etu.suku@kopu.fi -tunnustasi.
Liittyminen tietokoneella (avautuminen voi kestää sekunteja):
Käytä sähköpostilla saamaasi linkkiä : meet.google.com…………………
Liittyminen puhelimella: Käytä sähköpostilla saamaasi Puh-numeroa ja PIN-koodia
Numeron (FI) +358 9 ………. …… PIN-koodi: …………….
**************************************************************************
KoPun sivuilla julkaistaan ” Pikaohje Google Meet -kokouksen käyttöön”.                                                                                                                                     ***********************************************************************

Kokouksen pitäminen etäyhteydellä:
PRH:n tiedote ja viittaus lakiin 677/2020.                                   https://www.prh.fi/fi/tietoa_prhsta/koronatilanne.html

Vääriä viestejä KoPun sivuilta!

Jotkut jäsenet ovat saaneet tänään  vanhoja viestejä, jotka on lähettänyt noreply@koivusaarenpursiseura.fi. 

Viestit  Kokouskutsu 24.11.2020, KoPuttaka 3/2020, Pikaohje Google Meet-kokoukseen, Vartiovarausohje jne

Kuten huomaatte, nämä koskevat viime syksyä 2020!!

Turhat viestit voi poistaa.

 

TIEDOITUS : Vääriä viestejä KoPun sivuilta!!!???

Jotkut jäsenet ovat saaneet tänään  vanhoja viestejä ,jotka on lähettänyt norebly@koivusaarenpursiseura.fi. 

Viestit  Kokouskutsu 24.11.2020, KoPuttaka 3/2020, Pikaohje Google Meet-kokoukseen, Vartiovarausohje jne

Kuten huomaatte, nämä koskevat viime syksyä 2020!!

Poistakaa nämä viestit!

Pahoittelut!

Koitamme selvittää ja korjata ongelman!!