Karttakysely merenkulkijoille

Hei!

Tiedoksenne, että merenkulkijoille suunnatun karttakyselyn aukioloaikaa on jatkettu, eli kyselyyn voi vastata 31.7. asti. Kyselyä voi edelleen välittää jäsenillenne ja jakaa sosiaalisen median kanavissa.

Linkki kyselyyn: https://query.eharava.fi/3649

Jos ette ole saaneet aiempaa viestiäni tai se ei näy viestiketjussa, tässä kopio siitä:

”Hei! Helsingin kaupunki tarkastaa saarien ja vesialueiden nimistöä kesän 2021 aikana. Viestissä on linkki merenkulkijoille suunnattuun karttakyselyyn, jonka avulla kartoitetaan mahdolliset nimistössä esiintyvät puutteet ja virheet. Lisäksi kyselyn avulla selvitetään, käytetäänkö saarista tai vesialueista muita kuin kartalla esiintyviä nimiä. Kyselystä saatuja tietoja hyödynnetään tarkastuksen tekemisessä. Voitte välittää kyselyä edelleen jäsenillenne ja sosiaalisen median kanavissa. Kysely on avoinna 14.6.–30.6., ja siihen vastataan anonyymisti.”

Kesäterveisin

Hanna Virranpää

Suunnittelijaharjoittelija (nimistönsuunnittelu)

hanna.virranpaa@hel.fi

p. 040 654 1841

Helsingin kaupunki

Oula Inkeröinen

Suunnittelijaharjoittelija (paikkatieto)

oula.inkeroinen@hel.fi

p. 040 670 9763

Helsingin kaupunki

JUHANNUS ROSLAGENISSA 25.6. 2021

Juhannus Roslagenissa – 25.6. – tule mukaan!
Tervetuloa sankoin joukoin viettämään KoPun perinteistä juhannusta Roslageniin. Luvassa nyyttikestit, saunomista ja iloista yhdessäoloa.
Jos haluat osallistua yhteisiin nyyttikesteihin niin toimi seuraavasti: jokainen aikuinen osallistuja tuo kolmelle syöjälle mitoitetun ruoan. Näin toimien tulee yhteinen noutopöytä katetuksi.
Jos osallistut nyyttikesteihin,niin ilmoita Laurille meilillä tai puhelimen välityksellä mitä ruokaa tuot, niin voidaan koordinoida asiaa.
Omat juomat ja lämpimät ruoat tuo kukin tarpeensa mukaan.
Tervetuloa entiset ja uudet! Täydennetään tätä viestiä palautteen mukaan vielä..
yt Lauri (roslagen at kopu.fi tai 040 746 0182

Muutamia katsastusiltoja lisätty kalenteriin (=viimeiset)

Moi taas katsastuksesta. Katsastamattomien veneiden ”saldo” on tällä hetkellä jotakuinkin 30 venettä. Avasin ilmoittautumiskalenterit ensi viikon tiistaille 15.6, sekä vihon viimeisenä ”kuuluu hintaan” katsastuksena ti. 29.6, tosin silloin pahimmillaan vain yksi katsastaja, eli tilaisuudessa ei voi olla isoa määrää veneitä. Merkkasin kalenteriin vihreät ”varattavissa” olevat laatikot muistuttamaan katsastajien resursseista, eli valkoiseen laatikkoon voi kirjata veneensä, mutta jos ilta venyy liian pitkäksi (kohtuus kaikessa), niin sieltä jätetään ekana hommat pois. Haastankin nyt katsastamattomien veneiden omistajia varaamaan ajat viimeisiin mahdollisuuksiin. Näin katsastajien vinkkelistä asiaa katsoessa on tlysää, että veneilijät venyttävä katsastuksen suoritusajankohdan aikajanan loppuun, jolloin valtaosalla katsastajillakin on jo lomat päällä. Toivottavasti homma hoituu nyt kunnialla loppuun

Katsastusterveisin purjehduslomalle viikonloppuna lähtevä -eero r-

Seppo Pakkala purkaa katsastusruuhkaa to. 10.6 illalla

Suulin mukaan seuramme veneistä on vielä katsastamatta lähes 40 venettä, ja virallisia katsastusiltoja on kalenterissa enää vain juhannusviikon 22.6 tiistai-ilta. Seppo ilmoitta auttavansa ruuhkan purkua katsastamalla veneitä nyt torstai-iltana. Alustavan arvion mukaan hän pystyy ottamaan reilun viisi venettä (kaikki veneet ei mene aina yhtä nopeasti). Eli toivommekin niitä, joilla vene olisi valmiina katsastettavaksi, ottamaan tuosta ”slotin”. Ilmoittautuminen suoraan Sepolle txt-viestillä (nimi ja venepaikka) p. 050 559 6549.

kesä- ja katsastusterveisin -eero r-

Kaasulaitarkastus ma. 07.06.2021 klo 16:30 alkaen

Tapahtumaan ilmoittautui yhteensä 17 venettä, hyvä juttu.

Maksutavaksi käy toimijan ilmoituksen mukaan korttimaksu, MobilePay ja käteinen ”tasarahana”. Tarkastuksen hinta tällä osallistujamäärällä 60,00€/vene (sis.alv. 24%)

Tarkastava yritys on Wilhtom Oy, eli jos kysyttävää, kysykää suoraan heiltä, p. 09-420 8075

Olen toimittanut tarkastettavien veneiden listan toimijalle, ja listannut veneet laitureittain. Tarkastusjärjestys tulee arvioiteni mukaan noudattamaan laitureittain numerojärjestystä, mutta tarkastaja/tarkastajat päättäkööt lopullisesti. Jos on ”jälkiheränneitä”, kiskaiskaa tarkastajaa laiturilla hihasta, ja ilmoittakaa jälki-ilmoittautumisesta, minä en enää välitä ao. pyyntöjä.

Katsastusterveisin -eero r- , katsastuspäällikkö

Saimaa eskaaderi peruttu !

SAIMAA

Saimaan eskaaderi on näillä näkymin peruutettu johtuen läpikulun epävarmuudesta.

Jos tilanne selkiytyy juhannukseen mennessä ja joku tai muutama venekunta haluaa sitten lähteä, niin autan mielelläni. Reitti- ja muu suunnittelu on tehty melko pitkälle talven aikana, karttasarjakin on lainattavissa.

Purjehdusterveisin

Esa Kalervo

040 545 1568

esa@balticcruising.fi

Kopun pukkitalkoot 26.5.2021

Muistutuksena veneilijöille, Kopun pukkitalkoot on keskiviikkona 26.5.2021 klo 18.00 alkaen. Pukkitalkoisiin on velvollisia osallistumaan kaikki ne Koivusaaressa telakoineet veneilijät, jotka eivät ole siirtäneet pukkejaan pois Koivusaaresta tai ennalta sovittuun paikkaan telakointialueilla. Kopun puolella paikka on mastovajan itäpuolella ja NJK:n puolella tiiviisti alueen pohjoisosassa (Länsiväyläpuoleisessa päädyssä).

Satama

Roslagen valmistautuu kesään – Tervetuloa talkoisiin lauantaina 22.5.

Lauantaina 22.5. Roslagenissa perinteiset kevättalkoot. Luvassa iloista puuhastelua seurakavereiden kanssa. Laitetaan tonttia kuntoon, kerätään puutavaraa ja maalataan kesää varten. Samalla huolehditaan saaripaikan kalustosta ja nikkaroidaan.

Yhteinen ruokailu ja saunominen järjestetään voimassa olevia koronaohjeita noudattaen.

Tervetuloa uudet ja entiset viettämään kivaa viikonloppua Roslageniin. tv Isäntä/Toimikunta

Saimaan Eskaaderi

Tilannetiedote

Puolisen tusinaa venekuntaa on ilmoittanut alustavan kiinnostuksensa jo talvella. Koronan vuoksi tilanne on vielä avoin.

Tällä hetkellä voimassa olevan päätöksen mukaan toukokuun loppuun saakka on mahdollista mennä kanavan läpi, mutta vain veneen siirtoa varten telakalle tai telakalta. Hallitus on tekemässä toukokuun loppupuolella uusia rajoituspäätöksiä (toivottavasti helpotuspäätöksiä), joten toivottavasti toukokuun viimeisellä viikolla jatko on tiedossa.

Voit tutustua Rajavartiolaitoksen päätökseen koskien toukokuuta tästä.

Jos olet kiinnostunut lähtemään Saimaalle, niin ilmoita Esa Kalervolle (040 545 1568, esa@balticcruising.fi)

Lopullinen päätös eskaaderin toteutuksesta tehdään toukokuun viimeisellä viikolla.

Uusi sivusto julkaistu

Seuran sivusto on viimein uudistettu. Vanha sisältö on pyritty järjestelemään selkeämmin ja kokoamaan hajautuneet tiedot yksikäsitteisten otsikoiden alle. Sisältöä on myös siivottu ronskein ottein pyrkien nopempaan ja mahdollisimman kevyeen sivustoon.

Tapahtumat löytyvät seuran Google-kalenterista, jonka voi halutessaan tilata itselleen muistutuksineen. Kalenteri on näkyvissä etusivun oikeassa laidassa sekä sivulla Kalenteri.

Kaikki sivustolla oleva sisältö on julkista, eikä jäsenen tarvitse enää kirjautua sisään sivustolle sisältöä nähdäkseen. Sen sijaan vain jäsenille tarkoitetut tiedot ja tiedostot löytyvät Drivesta kirjautumisen takaa. Linkkejä keskeisimpiin tiedostoihin löytyy sivulta Tiedostot ja lomakkeet.

Jos tarvitse apua Driveen kirjautumisen kanssa tai huomaat sivustolla jotain, mihin kaipaat muutosta, ota yhteyttä webmaster (at) kopu fi.

Ajankohtaisia tiedostoja

Alta löydät laituripaikat, vartiovuorot ja katsastusajat. Pääset tiedostoihin käsiksi käyttämällä kopu.fi-päätteistä tunnustasi. Seuran kotisivuille sinun ei tarvitse kirjautua ollenkaan.

Tiedostot löytyvät myös jäsenille tarkoitetusta Google Drivesta.

Jos kohtaat alla olevan näkymän, et ole kirjautuneena kopu-tilillesi. Voit vaihtaa kirjautumistilin näkymän alareunasta löytyvällä painikkeella.

Älä turhaan pyydä pääsyoikeutta millään toisella Google-tililläsi.

Haminasta Hankoniemelle – 100 satamaa 28.4.2021 (webinaari)

Haminasta Hankoniemelle – 100 satamaa (webinaari)

Päiväys ja aika
ke 28.04.2021
18:00 – 20:30

Tapahtumapaikka
Etäkoulutus

Tarjolla olisi nyt paljon tietoa retki- ja luonnonsatamista Suomenlahdella, sopivasti vielä ennen kuin kausi ehtii täyteen vauhtiin!

Todennäköisesti olet käyttänyt ”sinistä satamakirjaa” (Suuret Satamakirjat) tai Suurta Reittikirjaa muodossa tai toisessa. Niitä julkaisevat Turun Partio-Sissit tunnetaankin parhaiten juuri näistä teoksista, mutta he ovat myös monen muun lähestymiskartan takana. Esimerkkinä vaikka Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen retkikohteiden lähestymiskartat (ks. esim.  Norra Sandön lähestymiskartta Uuvin sivuilla).

HSK/PaVe ja kumppanit järjestävät teemaillan Suomenlahden retki- ja luonnonsatamista, teemana ”Haminasta Hankoniemelle – 100 satamaa”. Varsinaisena asiantuntijana on Matti ”Masa” Törmä, joka on ollut mukana satamakirjahankkeissa jo 50 vuoden ajan. Illan aikana tutustumme omien erikoiskarttojen laatimiseen ja tekeillä olevaan matkaveneilijöiden tietopakettiin. Sen jälkeen on laaja esitys reilusta sadasta retki- ja luonnonsatamasta Haminasta Hankoniemelle. Lopuksi saamme tuoreita kuulumisia satamakirjoista!

Luvassa on paljon uutta tietoa myös kokeneille matkapurjehtijoille, joten kannattaa ottaa saataville A- ja B- karttasarjat tai vähintäänkin muistiinpanovälineet.

Tapahtuma järjestetään webinaarina.

PaVen yhteyshenkilö:  Ville Salminen (hoski fi)

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittaudu tapahtumaan tästä http:/www.pave.fi
  • Pyydämme olemaan huolellisia sähköpostiosoitteen kanssa.
  • Osallistumislinkki ja ohjeet viestitään ilmoittautuneille sähköpostitse lähempänä tapahtumaa.
  • Mikäli olet ilmoittautunut, mutta tapahtumaan mennessä ei kuulu ohjeistusta, tarkista ensin roskapostikansiosi. Tarvittaessa ole yhteydessä PaVen yhteyshenkilöön.

 

Kaasulaitteiden tarkastus KoPussa ma. 7.6.2021 klo 16:30->

Olen sopinut Wilhtom Oy:n kanssa kaasulaitteuden tarkastuksesta satamassamme maanantai-iltana 7.6 klo 16:30 alkaen. Tarkastukseen on osoittanut vahvaa mielenkiintoa jo 9 venettä, ja lisää sopii.

Kaasulaitteethan pitäisi tarkastuttaa virallisesti aina veneen tullessa KoPuun, ja sitten 5-10 vuoden välein. Letkut saa/pitää vaihtaa omatoimisesti silloin kun letkuun valmistajan toimesta merkatusta päivämäärästä on viisi vuotta. Jos järjestelmään vaihtaa laitteita, esim. lieden, tarkastus on syytä suorituttaa silloinkin

Tarkastuksen hinnaksi on sovittu 70€/vene jos veneitä on vähemmän kuin 10, ja jos ao. määrä ”ylittyy”, se on 60€/vene.

Maksun voi suorittaa tarkastuksen yhteydessä kortilla, ja ao. yritys tutkii juuri myös MobilePay’n mahdollisuutta (vielä ”tänään” se ei ollut mahdollista).

Olen luvannut laittaa veneiden nimet ja omistajien yhteystiedot tarkastajille viikkoa ennen tapahtumaa, eli laittakaa jotakuinkin sitovat ilmoittautumiset minulle sähköpostiin katsastus(at)kopu.fi

Toivon mahdollisimman laajaa osanottoa ihan jo veneilijän oman veneen, ja naapuriveneiden turvallisuuden vuoksi 🙂

Katsastusterveisin

-eero r- KoPun katsastuspäällikkö