Katsastusten varaustaulukot avattu

Kevät ja purjehduskausi lähestyy.

Niin perus- kuin vuosikatsastus kalenterit on nyt avattu kuten myös kaasulaitteiden tarkastustenkin osalta. Ilmoittautukaa tapahtumiin muutamaa päivää aiemmin, kun aiotte veneenne katsastaa, jotta katsastusorganisaatio saadaan kulloisellekin päivälle sopivalla miehityksellä. Ao. taulukot löytyy KoPun nettisivuilta, “Jäsenille” alasvetovalikosta löytyvästä “Katsastus” sivulta. Varataksesi katsastusvuoron on järjestelmään kirjauduttava etunumi.sukunimi@kopu.fi -tunnuksilla

Peruskatsastushan on ajankohtainen viiden vuoden välein, eli jos venetodistuksen viisi katsastuslokeroa on täynnä, tai vene on vaihtanut omistajaa (vaikka vaihto olisi tapahtunut KoPun sisällä). Olen pyrkinyt muistuttamaan sähköpostitse kaikkia peruskatsastusvuorossa olevien veneiden venilijäjäseniä, mutta tarkastakaa oman veneenne tilanne, Suulissa(kin) saattaa olla vielä virheellistä tietoa. Veneen oikea-aikainen katsastus on aina venelijän vastuulla.

Tänä vuonna SPL:n yhtenä teemana on veneen asiakirjat, eli ohjeena on, etä veneen katsastusta ei tehdä, ellei veneilijä esitä dokumentteja veneestään. Niitähän ovat mm. venetodistus, Trafin myöntämä venerekisteritodistus, sekä radiolupa. Radiolupahan on pakollinen, jos veneessä on mm. VHF-puhelin, tutka, lähettävä AIS tai joku Ebirp-laite.

Uusissa katsastusohjeissa on nyt mainittu, että katsastustarra kuuluisi kiinnittää kannen sivulta näkyvään osaan paapuurin puolelle. Nyt uusimpien ohjeiden mukaan tarraa ei pitäisi kiinnittää mastoon. Ajatuksena on se, että vastaan ajava viranomaisvene voisi havaita tarran sivuuttaessaan veneenne.

Testaattehan paukkuliivinne ja tarkastatte mm. laukaisimien voimassa olon, ettei EXP-päiväys ole ohitettu. Nyt tuohon on sopiva hetki, kun kevään venekiireet eivät paina täysiä päälle.

Jos katsastuksiin liittyen on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen katsastus@kopu.fi, niin pyrin vastaamaan niihin mahdollismman nopeasti

Kevätterveisin

-eero r- KoPun katsastuspäällikkö

Kilpailuihin tarvitaan toimitsijoita!!

Kilpailujen päivämäärät on lyöty lukkoon! Mutta kilpailujen järjestäjiä/ toimitsijoita puuttuu! Nyt jäsenillä on oiva tilaisuus päästä tutustumaan ja avustamaan kilpailujen järjestelyissä. Kokemusta ei vaadita.

Käytännössä se tarkoittaa lautakuntavene KoPukassa toimimista ns. toimitsijana. Toimitsija voi toimia kirjurina tai esim. avustaa veneen ankkuroinnissa ,- ratapoijujen laskemisessa. Mitään aikaisempaa kokemusta ei siis vaadita. HUOM! Veneilijäjäsen kuittaa toisen vartiovuoron , jos on kauden aikana kolme kertaa toimitsijana KoPukassa.

Kilpailut: Tiistai-kisat, Yksinpurjehdus, Kaksinpurjehdus ja Karvalakki

tästä linkistä pääset Kilpailut_toimitsijat-tiedostoon, jossa voit varata itsellesi sopivat kilpailut / päivät .

Lisätietoja : Juha Tuohino , 0400 566368 Kilpailupäällikkö

PS. Helsinki -Tallinna Race -organisaatio kaipaa myös kopulaisia avustajia. Kilpailu järjestetään 17.-20.8. Ota yhteyttä ! Lauri Ilomäki, 040 746 0182, heltal@kopu.fi

=================================================

Muista kirjautua! Kirjaudu @kopu.fi- tililläsi. Esim. @gmail.com tai @hotmail.com tileillä et pääse KoPun tiedostoihin! -Älä pyydä käyttöoikeutta vaan vaihda / valitse etu.suku@kopu.fi -tili !!

Haluatko tiedon , kun tällä sivustolla julkaistaan uusi artikkeli ?? Tuossa oikealla on “Seuraa julkaisuja”-paikka ,johon voit kirjoittaa sähköpostiosoitteesi. Seuraavasta julkaistusta artikkelista saat ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jäsenmaksut laskutettu!

Hei, vuoden 2023 jäsenmaksut on nyt laskutettu. Varmista, että sait laskusi. Tarkista sähköpostisi ja myös roskapostisi .

Mukavaa kevättä!

T:Taneli Suomala

KoPuttaja 2023_1

Koputtaja 2023_1 on julkaistu.

Se sisältää Vuosikokouksen 2023 (22.3.2023) kokousaineiston.

Avaa KoPuttaja 2023_1 tästä

Muista kirjautua! Kirjaudu @kopu.fi tililläsi. Esim. @gmail.com tai @hotmail.com tileillä et pääse KoPun tiedostoihin! -Älä pyydä käyttöoikeutta vaan vaihda / valitse etu.suku@kopu.fi -tili !!

Haluatko tiedon , kun tällä sivustolla julkaistaan uusi artikkeli ?? Tuossa oikealla on “Seuraa julkaisuja”-paikka ,johon voit kirjoittaa sähköpostiosoitteesi. Seuraavasta julkaistusta artikkelista saat ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

MUISTUTUS: Vartiovuorot varattava viim.31.3.

Vartiovuorot on varattava viim. 31.3.2023
Sen jälkeen vuoron vielä varaamatta jättäneet tullaan laittamaan satunnaisjärjestyksessä vapaille vuoroille keväästä alkaen.

Varauskalenteri aukeaa tästä:  Vartiovuorot 2023

Muista kirjautua!Kirjaudu @kopu.fi tililläsi. Esim. @gmail.com ja @hotmail.com tileillä et pääse KoPun tiedostoihin!-Älä pyydä käyttöoikeutta vaan vaihda tili!

Pääset varauskalenteriin myös näin! Kirjaudu–> Jäsenille–>Tiedostot ja lomakkeet (mm. Vartiointi) –>Vuosittaiset varauslomakkeet ja yhteenvedot–>Vartiovuorot 2023

PaVen kurssilista on julkaistu!

Tervetuloa Paven talven ja kevään 2023 koulutuksiin ja tapahtumiin !

Paven talven ja kevään 2023 koulutusohjelma on valmis ja ilmoittautuminen alkaa nyt. Kurssit lähtevät täysillä eteenpäin tammikuusta alkaen. Monella kurssilla on rajallinen osallistujamäärä, ja suosituimmathan täyttyvät perinteisesti hyvin nopeasti. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutusohjelmassa on tarjolla veneilytaitoa, tekniikkaa, huoltoa ja korjausta, purjehdusoppeja sekä matkakertomuksia. Uusi muoto on lasten kanssa veneilevien vinkkienvaihtotilaisuus verkossa. Etätyöntekijölitä voisi kiinnostaa mobiililaajakaista. Meriturvassa käydään vain vierailemassa, osallistujia ei heitetä altaaseen. Kaikkiaan kursseja tai tapahtumia on nyt melkein 30. Täydennyksiä tulee vielä myöhemminkin.

Pandemia-ajasta oppineina ja palautteen perusteella järjestämme sekä etäkoulutuksia että lähikoulutuksia.

Pajalahden veneilykoulu (Pave) on kahdeksan länsihelsinkiläisen veneilyseuran vapaaehtoisvoimin toimiva koulutusyhteisö. Paven kursseille voivat osallistua näiden seurojen jäsenet, ja kurssit ovat pääosin maksuttomia. Koulutukset ovat jäsenetu. Paveen kuuluvissa seuroissa on yhteensä yli 4000 veneilijää.

Ilmoittaudu Kurssit-valikosta.

http://pave.fi

Septityhjennysasema II

Mikäli KoPun septiasema ei ole toiminnassa (säiliö täynnä tms.), löytyy Käärmesaaren pohjoispuolelta (N60.1439, E024.8344) kelluva Pidä Saaristo Siistinä tyhjennyslautta. Sijaintihan on aivan optimaalinen länteen suuntautuvalle liikenteelle!

“Ajankohtaista”-palstan sähköposti-ilmoitukset

Kotisivun Ajankohtaista-palstan sähköposti ilmoitukset voivat jäädä Roskapostisuodattimeen (minulla mm. @hotmail.com estää niiden saapumisen).

Voit tilata viestit ‘Seuraa julkaisuja’ -kohdasta esim. ‘etu.suku@kopu.fi’ osoitteella, jolloin ne tulevat ko. postilaatikkoosi (vahvistusviestin yhteydessä saattaa näkyä keltainen varoitus). Ko. postilaatikoon voit sitten tehdä edelleenlähetyksen täältä (https://kopu.fi/toimintaohjeita/) löytyvän ohjeen mukaan.

Myös RSS-syöte (https://kopu.fi/feed) on käytettävissä, jolloin saat Ajankohtaista-palstan suoraan luurisi näytölle (vaatii luuriisi ‘RSS Reader’ -ohjelman sovelluskaupastasi)

JP Nurro

Laiturisähköjen käyttö

Muistutuksena veneilijöille, laitureilla oleva sähkö on tarkoitettu vain tilapäiseen veneen akkujen lataamiseen. Veneen pitäminen jatkuvasti laiturisähköissä ei ole sallittu, vaan se aiheuttaa tarpeetonta korroosioriskiä veneen metalliosille ja sähköjärjestelmille. Huolehdi siitä, että laiturisähköt irrotetaan akkujen latauksen jälkeen.

Korroosio-ongelmia on esiintynyt myös meidän satamassa. Lisää tietoa venesähköistä löytyy esimerkiksi STEK:n julkaisusta Vene ja Sähkö https://stek.fi/wp-content/uploads/2022/02/Sahko_ja_Vene_2022_naytto_final.pdf

Satama

Nyt kaikilla on @kopu.fi -tunnukset

Kaikilla KoPun aikuisjäsenillä on nyt ‘etu.suku@kopu.fi’ -tunnukset. Tunnus toimii avaimena seuran palveluihin. Käytä tätä tunnnusta, kun osallistut jäsenkokouksiin, luet jäsenistön sisäiseen käyttöön tarkoitettua materiaalia (esim. Koputtaja, VeMu, …), tai varaat mm.  Katsastus-, ja Vartiovuoroja.

Mikäli olet unohtanut salasanasi saat uuden Googlen ‘Kirjaudu sisään’ -sivulta kirjautumislaatikkon alta. Klikkaa ‘Unohditko sähköpostiosoitteesi?’ ja anna ‘Etsi sähköpostiosoite’ -laatikkoon ‘etu.suku@kopu.fi’ -KoPu-tunnuksesi.

Mikäli sinulla on ennestään joku Google-tili (jollainen myös @kopu.fi on), löydät tästä ohjeita useamman tilisi hallinnointiin.

Ellet ole saanut tunnusta, katso josko se olisi seuralle ilmoittamasi sähköpostiosoitteen Roskapostilaatikkossa. Voi myös olla, ettei käyttämäsi s-postiosoite ole SPV:n rekisterissä, toimita se ‘sihteeri@kopu.fi’.

 

KoPun veneilypalveluihin kirjautuminen

Varataksesi esim. katsastuksen, sekä muita veneilypalveluita, käytä maaliskuun lopulla jaettua etu.suku@kopu.fi tunnustasi.

Millään @gmail.com/@hotmail.com/@firma.fi tunnuksilla ei varauksia voi tehdä, vaan joudut ‘Tarvitset käyttöoikeudet’ sivulle. Älä pyydä käyttöoikeutta, vaan Vaihda toiseen tiliin.

Tunnus on siis eri, kuin tälle web-sivulle kirjautuminen. Uudet @kopu.fi tunnukset on toimitettu veneilijäjäsenille, näiden web-sivujen kirjautumistietojen perusteella.

Mikäli @kopu.fi tunnuksesi on hukassa, käytä Google kirjautumissivulla ‘Unohditko sähköpostiosoitteen’ etu.suku@kopu.fi tunnusta ja tunnusten toimitusosoitetta.